Week tot week


Week 31

De baby is nu ongeveer 39 centimeter en weegt zo’n 1500 gram. De baby ziet er al molliger uit. De donshaartjes en vernix beginnen langzaam te verdwijnen. De longen en spijsverteringsstelsel zijn bijna volledig ontwikkeld. In de luchttakken van de longen vormt zich een cellenlaag, die een bepaald vocht gaat afscheiden. Dit vocht zorgt ervoor dat de longetjes niet inklappen wanneer De baby voor het eerst ademt na de geboorte. De baby kan nu zelfs de ogen open en dicht doen en zien in de baarmoeder.

Lees verder
Week 32

De baby is nu zo’n 40 centimeter groot en weegt rond de 1800 gram. Aan het eind van deze week is de baby zo goed als volgroeid. De onderhuidse vetlaag en bepaalde organen moet zich nog wel verder vormen. Deze laag helpt om de baby warm te houden buiten de baarmoeder.

Lees verder
Week 33

De baby heeft nu een lengte van ongeveer 42 centimeter en weegt zo'n 2000 gram. Wij kunnen de ligging van de baby goed voelen, een hoofdligging (hoofdje beneden), stuitligging (billen beneden), dwarsligging. Rond de 36 weken willen we graag dat de baby in een hoofdligging ligt. Mochten we twijfelen dan zullen we een echoligging laten maken.

Lees verder
Week 34

De baby is nu 43 centimeter groot en weegt ongeveer 2250 gram. Het huidje van de baby wordt steeds soepeler en roziger. De schedel is nog buigzaam en zit nog niet helemaal aan elkaar. Hierdoor zal het de doorgang door het geboortekanaal versoepelen. De baby drinkt vruchtwater, wat goed is voor de ontwikkeling van de maag en darmen. Ook kan het licht en donker al goed onderscheiden en knippert het met de oogjes.

Lees verder
Week 35

De baby is nu rond de 44 centimeter en weegt al zo’n 2500 gram. De baby kan gaan indalen in je bekken, je kan steken in je vagina en liezen krijgen of menstruatieachtige kramen hebben. Dit kan geen kwaad maar kan wel wat gemeen aanvoelen neem eventueel een extra douche of bad.

Lees verder
Week 36

De baby is nu rond de 45 centimeter en weegt al zo’n 2750 gram. Vanaf nu ga je iedere week naar de verloskundige voor controle. Het wordt fysiek nu ook zwaarder en het kan best zijn dat je ’s middags even een power nap doet.                                   

Lees verder
Week 37

De baby is nu zo’n 46,5 centimeter groot en weegt ongeveer 3100 gram. Het kan zijn dat de baby wat minder gaat bewegen. Dat is heel normaal, want u baby heeft nog maar weinig plaats. Het is wel belangrijk dat het ritme gelijk blijft, dus als je gewend om iedere ochtend en avond bewegingen te voelen moet dit zo blijven. Mocht je hier vragen over hebben stel die dan gerust.

Lees verder
Week 38

De baby is nu rond de 48 centimeter groot en weegt zo’n 3200 gram. De donshaartjes verdwijnen steeds meer en je baby probeert al te ademen. Soms komt er tijdens het ademen wat vocht in de luchtpijp en dan voel je dat je baby de hik heeft. Zorg dat je een ‘bevaltas’ klaar hebt staan voor de bevalling ook als je thuis wilt gaan bevallen.

Lees verder
Week 39

De baby heeft nu een lengte van circa 49 centimeter en weegt ongeveer 3300 gram. De darmen van je baby hebben zich gevuld met een groen-zwarte ontlasting (meconium). Dit is gevormd door een mengsel van gal, cellen uit de darmen en afvalstoffen uit de spijsverteringsklieren. Tijdens de eerste twee dagen na de bevalling komt deze eerste stoelgang naar buiten.

Lees verder
Week 40

Je baby is gemiddeld 50 centimeter groot en weegt ongeveer 3400 gram. Spannend je bent deze week uitgerekend. Op de uitgerekende datum bevalt 4% de meeste vrouwen bevallen in de week voor of in de week na hun uitgerekende datum.                                                    

Lees verder
Meer pagina's:

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie