Week tot week


Week 21

De foetus is nu zo’n 27 centimeter groot en weegt circa 380 gram. Het huidje is al minder doorzichtig aan het worden. De tong is volledig ontwikkeld en de benen lijken beter in verhouding te staan met de rest van het lichaam. Ook de witte bloedlichaampjes zijn gevormd en spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van ziekte en infecties.

Lees verder
Week 22

De foetus is nu ongeveer 29 centimeter groot en weegt zo’n 440 gram. Vooral wanneer je rust of slaapt, is de baby actief. Indien je actief bent, dan wordt de baby door je bewegingen als het ware in slaap gewiegd. Iedere baby, hoe klein ook, heeft een eigen favoriete slaaphouding.

Lees verder
Week 23

De foetus is nu zo’n 30 centimeter groot en weegt ongeveer 500 gram. De baby heeft inmiddels al wenkbrauwen en oogleden, er zit nog geen pigment in de irissen. De lippen beginnen zich meer af te tekenen. Je bloeddruk kan rond deze periode wat lager zijn dit komt door de mid-pregnancy drop. Dit is een normaal en gezond verschijnsel waarbij je bloeddruk dus iets daalt.

Lees verder
Week 24

De foetus is nu zo'n 32 centimeter groot en weegt circa 550 gram. De foetus is nog erg dun en groeit nu echt in de lengte. De armen en benen hebben de juiste hoeveelheid spieren en die worden ook vaak gebruikt. De bloedvaten in de longen ontwikkelen zich nu om zich voor te bereiden op het ademen. Elk gewrichtje in het lichaampje is gebogen. De kin op de borst, de ellebogen tegen de zij, de handjes tegen het gezicht en zelfs de knietjes zijn gebogen. In de palm van de handjes en op de vingertoppen ontstaan nu ‘groefjes’.

Lees verder
Week 25

De baby is nu circa 32,5 cm groot en weegt ongeveer 650 gram. Je zal de baby nu beter voelen schoppen, want de botten worden steviger. De baby groeit heel regelmatig, maar wordt al wel wat dikker. Zo komen de proporties meer in verhouding. Ook worden de smaakpapillen gevormd.

Lees verder
Week 26

De baby is nu rond de 33 centimeter groot en weegt zo’n 720 gram. De huid van je baby is volledig ondoorzichtig geworden. De baby begint een vetreserve op te bouwen. De vertakkingen van de luchtpijp worden al gevormd, maar de longen zelf zullen pas helemaal klaar zijn na de geboorte.

Lees verder
Week 27

Uw baby is nu circa 35 centimeter groot en weegt zowat 850 gram. Dit is het moment waarop de baby voor het eerst de ogen opent. De oogkleur is nu nog leigrijs, de definitieve kleur komt pas een paar maanden na de geboorte te voorschijn. Het haar en de gezichtskenmerken groeien nog steeds.

Lees verder
Week 28

De baby is nu circa 36 centimeter en weegt rond de 950 gram. In deze week kunnen we meestal de ligging van de foetus voelen. De baby beweegt nog steeds in rondjes dus dit is niet de definitieve ligging. Het skelet van het kindje verandert het kraakbeen begint te verbenen waardoor de botten sterker worden. De totale verbening is nog niet voltooid want het is belangrijk dat het hoofdje zich kan aanpassen aan het baringskanaal tijdens de bevalling.

Lees verder
Week 29

De baby is nu zo’n 37 centimeter groot en weegt circa 1100 gram. De verhouding tussen het hoofd en het lichaam van de baby komen nu meer overeen. De baby vult de baarmoeder al bijna helemaal. Als u erop let, zult u merken dat er al een duidelijke regelmaat in de bewegingen zit. De meeste baby's hebben namelijk al een eigen dag- en nachtritme.

Lees verder
Week 30

De baby is nu rond de 38 centimeter groot en weegt ongeveer 1300 gram. Rond deze periode bepalen we je ijzergehalte (Hb). Mocht je Rhesus negatief zijn dan bepalen we tevens antistoffen en krijg je anti-D toegediend via een prik. Als je de kleertjes gaat wassen doe dit dan zonder wasverzachter.

Lees verder
Meer pagina's:

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie