Week tot week


Week 11

De embryo is zo’n 5,5 cm groot en weegt circa tien gram. De embryo kan nu slikken en schoppen en het hoofdje heeft de helft van de lengte van het lichaam. De nagels en het haar beginnen ook te groeien. De vitale organen zoals de longen, nieren, lever en hersenen zijn nu volledig ontwikkeld en het hartje pompt het bloed door het hele lichaam. Deze week vormen ook de zaadballen of eierstokken en allerlei andere belangrijke organen zich.

Lees verder
Week 12

De foetus is nu bijna zes centimeter groot en weegt ongeveer 20 gram. De foetale periode is aangebroken het kindje wordt nu foetus genoemd. Deze periode word gekenmerkt door de snelle groei van het lichaam, de weefsels en organen. Het gezicht is al gevormd maar de oorschelpen zijn nog in een begin stadium. De huid en de daaronder gelegen bloedvaten zijn bijzonder fijn van bouw.

Lees verder
Week 13

De foetus is nu ongeveer 7,5 cm groot en weegt zo’n 28 gram. Doordat je baarmoeder meer omhoog komt drukt hij tegen je blaas en moet je vaker plassen. Dit wordt minder als de baby groter is en hoger in je buik gaat liggen. Elke controle voelen we aan je buik naar de hoogte van de baarmoeder zo kunnen we de groei beoordelen van je kind.

Lees verder
Week 14

De foetus is nu circa negen centimeter en weegt ongeveer 60 gram. De foetus is al veel aan het bewegen, maar dat merk je pas over enkele weken. Alle grote spieren van de foetus zullen nu reageren op signalen vanuit de hersenen. Het zenuwstelsel werkt vanaf dit moment volledig. De hartslag is ongeveer twee keer zo snel dan dat van ons en ligt tussen de 120 en 150 slagen per minuut.

Lees verder
Week 15

De foetus is nu ongeveer 12,5 centimeter groot en weegt zo’n 95 gram. De drie botjes in het binnenoor worden hard. De foetus kan nu dus al horen, al is het gehoorcentrum in de hersenen waarmee de foetus geluiden kan horen nog niet volledig ontwikkeld. Wel kan de foetus je stem horen en horen dat uw maag knort en hart klopt.

Lees verder
Week 16

De foetus is nu rond de 14 cm en weegt ongeveer130 gram. De foetus heeft nu hele kleine vinger- en teennageltjes gekregen en het lijfje is helemaal bedekt met de fijne donshaartjes. Het huidje is nog steeds doorzichtig, maar lijkt rood, omdat de bloedvaten er doorheen te zien zijn.

Lees verder
Week 17

De foetus is nu ongeveer 18 centimeter groot en weegt bijna 150 gram. De baby zit in vruchtzak gevuld met vruchtwater dit: beschermt de foetus tegen schokken
zorgt ervoor dat de foetus zich kan bewegen en zo spiersterkte kan ontwikkelen

Lees verder
Week 18

De foetus is nu ongeveer 20 centimeter groot en weegt zo’n 200 gram. Het kan zijn dat je al bewegingen voelt anders komt het binnenkort. De foetus heeft lekker de ruimte en maakt mooi koprollen. Het kindje verblijft een lange tijd in het vruchtwater, ter bescherming komt er een vettig laagje op zijn huid dit het vernix of huidsmeer. Aan het einde van de zwangerschap laat dit laagje wat los en zo komen er kleine witte vlekjes in het vruchtwater.

Lees verder
Week 19

De foetus is nu zo’n 22 centimeter groot en weegt circa 250 gram. De baby beweegt zich heerlijk door het vruchtwater. Het kan zijn dat je al iets voelt met name de vrouwen die al een kindje hebben herkennen het gevoel van bewegingen eerder. Iedereen ervaart dit gevoel anders, het kan voelen als belletjes, plopjes, vlindertjes, soms kan je nog twijfelen. Rond de 20-22 weken voelen de meeste vrouwen duidelijke bewegingen.

Lees verder
Week 20

De foetus is nu circa 25 centimeter groot en weegt ongeveer 320 gram. De foetus groeit nu heel snel. De spieren zijn al sterker, waardoor je de bewegingen beter kunt voelen. In de hersenen ontwikkelen zich speciale gedeelten voor reuk, tast, gehoor, zicht en gevoel. Dit is dus een belangrijke tijd voor de ontwikkeling van de zintuigen.

Lees verder
Meer pagina's:

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

 
Like ons nu op Facebook!

 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie