Week 7


Week 7
De embryo begint nu duidelijke vormen aan te nemen, de kuin-stuitlengte is nu 17-22 mm.

Deze week delen de cellen zich razendsnel en uw kindje krijgt vorm. De wervelkolom en de hersenen van uw baby ontwikkelen zich bijna volledig. Ook de ledematen beginnen uit te groeien tot armpjes en beentjes. Aan de uiteinde verschijnt een soort schijfje met kleine inkepingen, dit zijn de handjes en voetjes. De handen en voeten lijken nu nog op kleine zwempootjes, maar de vingertjes zijn al in een beginstadium van de ontwikkeling. Het hoofd is erg groot in vergelijking tot de rest van het lijfje, , twee donkere plekken geven aan waar de ogen staan.

Tips
Deze of volgende week heb je bij ons je intakegesprek , vergeet je identiteitsbewijs niet. Bij dit intake gesprek wordt nog geen echo gemaakt, die maken we bij je tweede afspraak met 10 weken.
Wanneer je ’s nachts veel werkt of werk doet dat onveilig is voor de zwangerschap, is het belangrijk dat u contact opneemt met de vakbond, Arbo-dienst of bedrijfsarts.  Je hebt dan recht op aangepast werk.
Wanneer je een bezoek brengt aan je tandarts, huisarts, apotheek of aan de röntgenafdeling, meld dan dat je zwanger bent. Zij houden rekening met het aanpassen van de verdoving, het uitschrijven van medicijnen en het maken van röntgenfoto's.
 

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie