Week 6


Week 6
Er is nu al een hartje gevormd in het piepkleine embryo. De kruin-stuitlengte is nu tussen de 10-14 mm.

Er worden voorbereidingen getroffen voor het vormen van een placenta. Het vruchtje zit in een holte (amnionholte) gevuld met vruchtwater daaromheen zit een vliesje het amnionvlies. Daaromheen ligt het tweede vlies, het ‘chorionvlies’. Tussen het amnionvlies en het chorionvlies zit nu ook vocht deze ruimte wordt steeds kleiner. Straks liggen die vliezen heel dicht tegen elkaar aan. Er is ook nog een klein dooierzakje aanwezig deze verzorgt nu de voeding voor het vruchtje deze functie wordt straks overgenomen door de placenta. De dooierzak verdwijnt vanzelf.

Tips
In week 5-6 kan je bellen voor een afspraak en bij de verloskundige die wordt dan gepland rond de 9-10 weken
waarbij we ook een termijnecho zullen maken.
Wanneer je ’s nachts veel werkt of werk doet dat onveilig is voor de zwangerschap, is het belangrijk dat u contact opneemt met de vakbond, Arbo-dienst of bedrijfsarts.  Je hebt dan recht op aangepast werk.
Wanneer je een bezoek brengt aan je tandarts, huisarts, apotheek of aan de röntgenafdeling, meld dan dat je zwanger bent. Zij houden rekening met het aanpassen van de verdoving, het uitschrijven van medicijnen en het maken van röntgenfoto's.
 

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie