Week 3


Week 3
De innesteling van de bevruchtte eicel vindt in deze week plaats. Het hele proces van innestelen kan circa 3 tot 5 dagen duren. Aan het eind van deze week kan soms bloedverlies ontstaan ten gevolge van het innestelen. Soms kan dit bloedverlies verward worden met een menstruatie.

De celdelingen van de bevruchte eicel komt in deze week op gang en blijven doorgaan de zogenaamde kiemschijf wordt gevormd waaruit jullie kindje zich gaat vormen.

In de eerste weken weet je nog niet dat je zwanger bent. Je bent net voor het laatst ongesteld geweest, toch is dit je eerste zwangerschapsweek. Het tijdstip van de bevruchting is lastig te bepalen omdat het moment van ovulatie nooit zeker is en een zaadcel een tijdje in leven blijft in jouw lichaam. Daarom wordt er gerekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Deze datum is belangrijk voor de verloskundige dus noteer deze datum goed. Een zwangerschap duurt in totaal 40 weken.

Tips
Als je nog geen foliumzuur slikt is het belangrijk om daar alsnog mee te beginnen. Uit onderzoek is gebleken dat foliumzuur de kans op open ruggetje verkleind (neurale buisdefecten). Aanbevolen wordt om foliumzuur tot en met 14 weken zwangerschap te slikken. Het kan geen kwaad om dit eventueel langer te gebruiken.
Vitamine D zorgt voor een goede botopbouw bij je kind. Om extra kalk (calcium) uit de voeding te kunnen opnemen, is het aan te raden om gedurende de hele zwangerschap 200 IE of 5 microgram vitamine D in te nemen.

Contact

Spoedgevallen en bevallingen
06- 55 700 750
(b.g.g 0900-1515)

Voor afspraken/ echo
035 – 691 54 58

maandag t/m vrijdag
9.00-16.00 uur

Spreekuurlocatie:
Poststraat 11,

1401 EX  Bussum
(ook avondspreekuur woensdag)

Email:
info@geboortehuis.nl
(NIET gebruiken voor spoedvragen!) 

Zoeken

Week-tot-Week


Uitgerekende datum

Eerste dag van de laatste menstruatie